Czyli tworzymy nasze MMO ;)
Postanowiłem zrobić jeden ogólny temat z materiałem który mam zamiar dać tutaj.
Nie chcę robić niepotrzebnego syfu, dlatego dodaje moje ss tutaj.
Chatka Hagrida v0.1
Klasa transmutacji:
Wrzeszcząca chata v0.1
Brama Hogwartu (Projekt)
Ostatnio edytowany przez Picior (2009-12-21 20:57:19)
Hadorek napisał:
Picior jestem uradowany ze mamy takiego mappera jak Ty- jak tak dalej pojdzie ruszymy szybciej niz przypuszczamy!
A dzięki komu?? xdddddd
#top
Super, naprawdę. Jakbyś potrzebował jakiś grafik, to pisz.
#up
Korzeń - tak, wiem - mam Twój nr. gadu, jak będę coś potrzebował to napiszę.
Stacja Hogsmeade, parking "nie wiedziałem jak to inaczej nazwać" na dorożki - testrale jeszcze mają wolne : )
+ minimapa - jak mi się to widzi -
<Hogwart
^Stacja
vHogsmeade
>Jezioro
Ofc. wydetalowana dopiero drzewkami droga - nie mam dziś czasu robić mapy
Nie wiem jak Wy, ale ja bym się samotnie nie chciał zapuszczać do zakazanego lasu, a zwłaszcza do Smoczego Drzewa - Ponoć kiedyś był tutaj smok, a w podziemiach można zobaczyć pomnik. Miejsce omijane przez centaury oraz rozumniejsze stworzenia zamieszkujące las. Podziemie to świątynia wzniesiona przez starożytne gobliny. Nie wiemy dlaczego, niektórzy przypuszczają że to dzięki złotu śmiałków, którzy płacili gadzinie za spokojne przejście.
Warto odwiedzić bibliotekę podziemną, by się o tym dowiedzieć... ale lepiej, żeby nikt ze szkoły tam Cię nie zauważył - jak wiemy las nie jest miejscem dla ucznia... a co dopiero jego podziemia?!
Pewien nieznajomy, zafascynowany lekturą przy szklance miodu pitnego, siedząc w Trzech Miotłach zadaje Ci trudne zadanie - nauczył się rozszyfrowywać język centaurów.
Jako uczeń w Hogwarcie zabłądził w Zakazanym lesie, gdzie natrafił na centaura, który był z dala od swojego stada. Ten mu pomógł dojść na skraj lasu, doprowadzając go do chaty Hagrida.
Widział wtedy księgę, zwaną "księgą centaurzych gwiazd".
Chce, abyś tam zakradł się i ukradł tą książkę.
Oczywiście, możesz zdobyć zaufanie centaura, znajdując ciało martwego jednorożca, i przynieść z niego 3 włosy. Centaur zrobi kopię tej książki, kodując w centaurzym języku:
Spoiler:
Księga Gwiazd
Na niebie wisiała kiedyś gwiazda, zwana Gwiazdą Magii - lecz spadła ona na wioskę Hogsmeade.
Znajduje się ona 300m od pomnika, który leży pod kątem 30 stopni do rozwalonej ściany w pewnym domu w Hogsmeade. Pod kwiatkiem, którego nigdzie więcej nie znajdziesz skręć w lewo o 75 stopni, i idź 13 metrów.
Szalony astronom nie wie, że księga jest fałszywa.
Oczywiście możesz ukraść oryginał, ale wtedy tracisz:
- możliwość wykonania ciekawej misji...
- nie dostaniesz 2 włosów centaura do własnego użytku
- centaur nie powie Ci, gdzie jest ukryty skarb pewnego, zmarłego centaura.
(grafiki wklejone tylko na obrazku ; d, źródło z RME)
- wrzuciłem na tinypic, img coś nie chce mi przyjąć :s
Ostatnio edytowany przez Picior (2009-12-27 22:14:35)
UWAGA!
Jeśli chcecie, żebym dalej pracował - motywujcie mnie ludzie!
Nie chce być sam, chcę to dla kogo robić! Od czasu do czasu ktoś sprawdzi to forum!
Nie robie tego dla siebi, tylko dla Was!
Od teraz robimy tak:
1 komentarz do pracy - 0 nowych screenów
2 komentarze do pracy - 2 nowe screeny
3 komentarze do pracy - 5 nowych screenów
4+ komentarze - tak czy siak 5, nie chce za dużo też okazywać
Ja tak samo jak Kashok, wchodze 2 razy dziennie i przeglądam. Co do screenów, brak mi słów, niesamowite, zajebiste Sam staram się jakos motywować, ale jak pomysle jak bedzie super na servie to odrazu motywuje.
btw. Jeśli ktoś wie jak zrobić aby komenda math.random działała u npc niech pisze